Cercar en aquest blog

dijous, 3 d’agost del 2017

UNA TORRE DE LA MURALLA ISLÀMICA DE VALÈNCIA UTILITZADA DE BÚSTIA DE CARTES EN UN PATI DE VEÏNS

En l'apunt anterior havia parlat de la troballa d'un tros de la muralla islàmica de València a l'interior d'una tenda de lloguer i reparació de bicicletes, situada a l'illa de cases contigua a la Porta de Serrans. 
La muralla feia precisament en aquest lloc un canvi brusc de direcció cap al sud, per a desprès creuar l'actual carrer de Roters i continuar seguint exactament el traçat del carrer de Palomino, però per dins dels edificis que estan a la seua part dreta, mirant-lo des del carrer Roters.
Tal i com vaig esmentar en l'apunt anterior, la muralla islàmica de València s'ha "fusionat" literalment amb molts edificis actuals en una bona part del seu traçat per la ciutat.
En aquest indret del què estic parlant, la muralla i un tros de torre són ben visibles i visitables en un forn de pa de molta tradició en el carrer de Roters, el Forn Muntaner, que fa cantonada amb el carrer Palomino.
D'aquest forn i del seu tros de muralla situat al seu interior, que es troba en un admirable estat de conservació, vaig parlar en un apunt anterior que publiqui fa ja uns mesos.


El fet que en aquest forn siga visible una torre de la muralla, em va fer deduir que en algun dels edificis de l’esmentat carrer de Palomino hauria de situar-se, almenys, una altra de les torres d'aquesta muralla, ja que la distància entre torres, en la majoria del seu traçat, era d'uns 25-30 metres aproximadament.
I efectivament, així va ser. 


Perquè a poc més de 30 metres de distància del forn es troba l'entrada a una escala d'una finca de veïns. La porta, de vidre i ferro, normalment tancada, deixa entreveure en el seu pati interior des del carrer una majestuosa i perfectament ben conservada torre de la muralla, que vaig poder fotografiar des de fora.
Com a fet anecdòtic puc dir que les vegades que he passat per aquest carrer i m'he parat per tornar a observar la impressionant torre de la muralla, sempre he vist cartes i fullets de propaganda incrustats en algun dels buits de la seua maçoneria, que segurament el carter de correus deixarà allà.


Adjunte al apunt sengles fotografies que mostren la situació de la porta de l’esmentada finca en el carrer Palomino amb una fletxa groga, així com la base de la torre que es pot observar al seu pati:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars