Cercar en aquest blog

dijous, 3 d’agost del 2017

ON ESTAVA EL DESPATX DEL PRESIDENT AZAÑA, MENTRE VALÈNCIA VA SER CAPITAL DE LA II REPÚBLICA ESPANYOLA?

Entre el novembre del 1936 i l’octubre del 1937 València va ser capital de la II República espanyola.
Amb les tropes de Franco acostant-se perillosament a Madrid des de diversos fronts i amenaçant amb assetjar-la, el Consell de Ministres va prendre la decisió de traslladar oficialment la capital de la República.
A partir del 6 i 7 de novembre del 1936 començaren a arribar a València personatges tan significatius com diversos: representants del govern, funcionaris, diplomàtics, assessors, membres de partits polítics i sindicats, periodistes, intel·lectuals, brigadistes internacionals, soldats i milicians de permís, ferits i refugiats, espies...
Els Ministeris i la Presidència del Govern de la II República s’establiren a València aquell novembre de 1936, la qual cosa va canviar d'una manera radical i innovadora la vida de la ciutat.
Les seus dels diferents ministeris espanyols es van establir en diversos edificis escampats per tot arreu de la ciutat. 


I la Presidència del govern, encapçalada pel President de la II República espanyola, Manuel Azaña, es va decidir que havia d'estar ubicada a l’antiga Capitania General de València i actual Convent de Sant Domènec, del què he parlat en l'apunt anterior. 

El despatx d’Azaña va estar situat just damunt de la Porta principal d'entrada al Conjunt, tal i com assenyale amb un quadrat groc en la fotografia que hi adjunte:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars