Cercar en aquest blog

dijous, 3 d’agost del 2017

LA VALÈNCIA DEL SEGLE XIX A VOL D'OCELL

Alfred Guesdon va ser un arquitecte, dibuixant i litògraf francès nascut el 1808.
El seu extraordinari talent li va fer famós per haver retratat des de l'aire més d'un centenar de ciutats de tot Europa, entre elles diverses espanyoles com ara València, de la què va fer dues extraordinàries litografies. Una d'elles, la més coneguda, la he fet servir de capçalera de "Passejant València amb ulls curiosos".

Però el més sorprenent de tot és que Guesdon en realitat mai va pujar a un globus, o almenys no ho va fer per a prendre dibuixos o fotografies (en aquella època la fotografia feia els seus primers passos) de les ciutats que va retratar des de l'aire “à vol d'oiseau”.
Va ser la seua intuïció innata, intel·ligència i genialitat, acompanyades de molta feina de camp, el que va fer que aquest litògraf francès s'atrevira a fer aquestes magnífiques litografies.
Guesdon va fer les seues dues icòniques litografies de València l'any 1853, la qual cosa ens ha permès tindre uns documents visuals valuosíssims de com era la nostra ciutat pocs anys abans de què la muralla medieval fora enderrocada.


Fa un temps el diari digital Valencia Plaza publicava un interesantíssim article de l'historiador valencià Vicent Baydal sobre Alfred Guesdon i les seues litografies, del què recomane molt la seua lectura per poder conèixer l'obra d'aquest extraordinari historiador, però sobretot litògraf.


Adjunte a l’apunt precisament els dos retrats que va fer Alfred Guesdon de València “des de l’aire”.

Ací teniu l'enllaç: http://www.valenciaplaza.com/guesdon-el-mite-de-dedal-en-la-valencia-de-1853
Gaudiu-lo!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars