Cercar en aquest blog

dijous, 3 d’agost del 2017

EL CARRER DE VALÈNCIA AMB EL PAVIMENT MÉS ANTIC DE LA CIUTAT, DE FA SIS SEGLES

Si passegem pel costat del Palau de l'Almodí, ho estarem fent per un edifici construït l'any 1307. Un edifici que va ser edificat sobre l'antic alcàsser de la Balansiya musulmana.

La funció de l'Almodí no era una altra més que la d'emmagatzemar el blat i altres grans per a la seua venda i distribució en la ciutat. Cal tindre en compte que la manca de gra podia representar un dels majors problemes amb què es podien enfrontar les autoritats municipals en l'Edat Mitjana, de manera que tindre un edifici ampli i en condicions per a aquesta emmagatzemament era una qüestió de vital importància per a la ciutat.
La seua configuració actual data de principis del segle XV, quan l'edifici va ser àmpliament reformat, intervenint en la seua reforma els picapedrers més il·lustres de l'època.
Més recentment, entre els anys 1993 i 1996, es va dur a terme una profunda rehabilitació que va recuperar elements originals de l'edifici gòtic. En aquesta rehabilitació el seu paviment interior de lloses de pedra del segle XV va ser arrencat del sol a fi de mostrar l'original de còdols de principis del segle XIV.
Però aquest paviment de lloses de pedra no va ser afortunadament tirat, sinó que va ser reutilitzat en el pavimentat d'un carrer situat just al seu costat, el de l'Estret de l'Almodí, el conegut antigament com "carrer de les bruixes".
Per tant, si decidim recórrer aquest carrer, ho estarem fent xafant un sòl de fa 600 anys, sense cap dubte el més antic de València.


Hi adjunte un parell de fotografies d'aquest paviment, originalment ubicat a l'Almodi des del segle XV:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars