Cercar en aquest blog

dijous, 3 d’agost del 2017

EL CIRC ROMÀ DE LA VALENTIA ROMANA

Si ens situem a la plaça de Nàpols i Sicília, i iniciem un passeig seguint el carrer Trinquet de Cavallers i el carrer Comèdies, fins arribar al carrer de la Pau, haurem seguit el traçat espacial aproximat que tenia el què va ser el Circ romà de València entre els segles II i V després de Crist.
En l'apunt anterior havia assenyalat la possible existència d'una porta a la muralla romana, que es trobaria al veí carrer de les Avellanes número 14, per la qual els valencians de la ciutat romana accedirien a aquest Circ.

Les seues dimensions, per les troballes fetes, s'estimen en uns 350 metres de llarg per 75 metres d'ample, i amb una capacitat per a unes 10.000 persones.
Per a que ens puguem fer una idea, la grandària d’aquell Circ seria comparable a la de tres estadis de Mestalla posats un a continuació de l'altre.


Adjunte a l'apunt una representació d'aquella València romana amb el seu Circ extramurs, així com una magnífica figuració virtual del Circ, on s'hi observa perfectament la seua posició i dimensions superposades sobre la València actual:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars