Cercar en aquest blog

dissabte, 5 d’agost del 2017

EL MODERNISME VIENÈS A VALÈNCIA

En l’apunt anterior havia parlat d’un curiós timbre modernista situat en un habitatge de l’Eixample de València. Cal dir que el Modernisme va ser un moviment artístic generalitzat a l'Europa de finals del s. XIX i principis del XX.
Aquell moviment va rebre diferents noms arreu d’Europa, com ara Art Nouveau a França, Modern style a la Gran Bretanya, Jugendstil a Alemanya, Sezessionstil a Àustria o Floreale i liberty style a Itàlia.
L'estil modernista va nàixer com a reacció davant els corrents artístics historicistes dominants durant el s. XIX en l'arquitectura i la decoració, i també davant del racionalisme de principis de l'era industrial. El desenvolupament maquinista cada volta més creixent dels nous temps va ser interpretat pels modernistes com una amenaça a la creativitat de l'artista, de manera que van postular el culte a l'autenticitat (amb un acostament a la natura), a la tasca artesanal i a l'art per l'art.

L'escola de Viena, l'anomenat Modernisme Vienès o Secessionisme, va tindre bastant influència en els arquitectes valencians d'aquell moment, amb el resultat de diversos edificis que van ser construïts a València en aquella època, seguint les tendències d'aquesta escola vienesa.
L'arquitecta valenciana Maria Mestre va realitzar fa uns anys la seua tesi doctoral precisament sobre la relació entre València i Viena en el moviment Modernista.


La Universitat Politècnica de València va produir un excel·lent documental on es pot recórrer la ciutat de la mà de Maria Mestre, visitant els edificis més representatius del modernisme vienès a València.
Un excel·lent documental del què vos recomane el seu visionat. Ací vos deixe l'enllaç: https://www.upv.es/rtv/tv/programas-especiales/44170
Gaudiu-lo!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars