Cercar en aquest blog

dissabte, 5 d’agost del 2017

EL TEMPS EN QUÈ LA PLATJA DE VALÈNCIA ARRIBAVA A L'AVINGUDA DE BLASCO IBÁÑEZ

En l'apunt anterior havia parlat de l'aspecte tan diferent al de ara que degué de tindre el lloc que van triar els romans per fundar València fa ja 22 segles.
Havia comentat que en aquella època el Túria envoltava una illa fluvial sobre la qual es van assentar el nucli primitiu de la ciutat, alhora que un altre xicotet braç del riu travessaria l'actual plaça de Tetuan i el carrer Navarro Reverter.
El riu Túria era navegable en aquells dies per a vaixells no massa grans, però potser el que ens puga sorprendre és que llavors la costa no es trobava en el lloc on actualment la coneixem, sinó molt més pròxima a la ciutat, uns dos quilòmetres terra endins d’on es troba a hores d’ara, en un lloc que passaria aproximadament per l’actual plaça d'Hondures.
També el llac de l'Albufera es trobaria molt més proper a la ciutat, no massa lluny d'on es troba actualment el barri de Russafa.


Hi adjunte un mapa on s’ha simulat la ubicació de la ciutat romana de València (que he assenyalat amb un cercle roig), i hi adjunte també un mapa actual de la ciutat, on hi he assenyalat la posició aproximada que tindria la línia de costa i la mar d'aquella Valentia Edetanorum de fa dos mil·lennis:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars