Cercar en aquest blog

dissabte, 5 d’agost del 2017

LA CURIOSA HISTÒRIA DEL RELLOTGE DE LA TORRE DE L’ESGLÉSIA DE BENIMACLET

En l'apunt anterior havia parlat de l'antiga "Casa de les Penedides" situada en el Convent de Sant Gregori, que durant segles va estar ubicat al carrer de Sant Vicente Màrtir, just a on ara es troba el Teatre Olympia de València.

Com havia comentat en aquest apunt, després de la desamortització de Mendizábal l'esmentat convent va passar a ser presó, però desprès de la construcció de la Presó Model va perdre la seua funció. L'any 1911 el convent va ser derruït, quedant només en el record de la ciutat.
Però hi ha una cosa que es va salvar d'aquell enderroc: el seu rellotge de façana, què després de l'enderrocament va ser traslladat l'any 1913 a l'església parroquial de Benimaclet, en la qual es va fer a posta l'afegit d'una torre en la seua façana principal per a donar-li cabuda. I allà es on es troba a hores d’ara.


Adjunte a l'apunt una fotografia de l'antiga façana del Convent de Sant Gregori, i una altra de la de parroquial de Benimaclet. En ambdues fotografies he assenyalat amb un quadrat roig el rellotge, únic element que es conserva d’aquell convent que va fer funció de Casa de les Penedides del famós bordell medieval i modern de València:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars