Cercar en aquest blog

divendres, 4 d’agost del 2017

UNES TORRES DE QUART BESSONES A LA CIUTAT ITALIANA DE NÀPOLS

Si viatgem a la ciutat italiana de Nàpols, probablement visitarem un dels seus monuments més emblemàtics, el Castel Nuovo.
Aquest castell-palau va ser residència la residència d'Alfons V el Magnànim, monarca de la Corona d'Aragó al segle XV, qui va conquerir la ciutat per a la Corona l'any 1442.
Una de les parts més extraordinàries d'aquest castell és el seu magnífic Arc Triomfal, construït per commemorar la conquesta de la ciutat per Alfonso V. En contemplar aquest Arc, amb les dues torres cilíndriques als seus costats, serà molt difícil evitar la seua comparació amb les Torres de Quart de València.
La seua semblança és extraordinària, però alhora gens casual.


Perquè Francesc de Baldomar, qui va ser l'arquitecte que va dissenyar i construir en bona part les Torres de Quart, va inspirar el seu disseny precisament en les torres cilíndriques del Castel Nuovo. De fet el seu Arc triomfal va ser obra de l'arquitecte mallorquí Guillem de Sagrera, autor de la Llotja de Palma, de gran paregut i inspiradora al seu torn de la Llotja de València.


Adjunte a l'apunt sengles fotografies de les torres de Quart de València, i una de les del Castel Nuovo de Nàpols, en què podreu apreciar la seua extraordinària semblança:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars