Cercar en aquest blog

divendres, 4 d’agost del 2017

EL GRAFFITI MEDIEVAL MÉS ANTIC DE VALÈNCIA, EN PERILL

Si passegem pel històric carrer de la Bosseria, per sorprenent que puga semblar, ens podrem trobar amb la sorpresa de veure un vaixell medieval que va encallar allà fa com a mínim sis segles.

Òbviament no es tracta d'un vaixell real de fusta. Es tracta d'el graffiti d'una "coca" medieval, que eren uns vaixells de transport de mercaderies molt utilitzats, entre d'altres territoris, a l'antiga Corona d'Aragó, pintat a la mitgera d'una casa antiga que va ser descobert fa uns pocs anys desprès d’enderrocar-se l'any 2004 un dels habitatges d'aquest carrer que van ser construïts fa aproximadament 150 anys.
Sobre aquest magnífic graffiti medieval vaig escriure un apunt anteriorment, que vos convida a rellegir per assabentar-vos bé de la seua història i descobriment.


El motiu de recordar ara l'existència d'aquest grafiiti és fer-vos coneixedors d'un interessant article que va publicar el diari digital de Las Provincias fa un temps, en què es recull la denúncia que els nostres amics de l'associació Círculo por la Defensa y Difusión del Patrimonio Cultural van presentar davant el Síndic de Greuges, i com aquesta institució ha reclamat ja dues vegades sense èxit al Consistori municipal que es prenguen mesures urgents per evitar el seu deteriorament i garantir la seua conservació, ja que el dibuix es troba a la intempèrie, sense cap protecció que el protegisca, per exemple, de l'aigua de la pluja o del Sol, fenòmens que podrien deteriorar-lo fins fer-lo desaparèixer.

Vos passe l'enllaç a aquest article de Las Provincias, la lectura del qual vos recomane pel seu interès: http://www.lasprovincias.es/valencia-ciudad/201608/21/dificil-rescate-grafiti-oculto-20160820234701-v.html


Hi adjunte una fotografia d’aquest graffiti medieval, perfectament visible des del carrer de la Bosseria:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars