Cercar en aquest blog

divendres, 4 d’agost del 2017

LA HISTÒRIA DEL PRIMER PÀRQUING SUBTERRANI CONSTRUÏT A VALÈNCIA

En l'apunt anterior havia parlat de la lamentable desaparició del què va ser el l’edifici més gran que tenia València, només comparable en grandària a la pròpia Catedral: el Palau de Parcent.
La decisió de la seua demolició es va prendre l'any 1965. 

En la nova plaça que va sorgir després del seu enderroc es va construir un jardí, el jardí de Parcent.
Però no només això. També es va construir, sobre els fonaments d'aquell magnífic Palau, el que va ser el primer pàrquing subterrani de la ciutat de València: el pàrquing de Parcent.
Era una època en què, sobre les decisions que es prenien al voltant del disseny de la ciutat, prevalia sobre totes les coses les necessitats de l'automòbil, la seua mobilitat per tot arreu i la necessitat d'habilitar places d'aparcament per facilitar l'accés del vehicle privat a tots els racons de la ciutat, incloent-hi el seu centre històric, encara que fora a costa de sacrificar part del seu patrimoni arquitectònic.


En aquest context històric de la dècada de 1960 s'inaugurà el 16 de desembre de 1969, en aquest indret, el primer pàrquing subterrani de València, en dues plantes i amb capacitat per a 150 vehicles, construït sota de la superfície que ocupava l'antic palau.
Un anodí jardí i un aparcament subterrani per a cotxes és el trist record que ens queda en el lloc on va estar aquell magnífic Palau de Parcent.


Hi adjunte un parell de fotografies de l'entrada al pàrquing i del jardí de Parcent:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars