Cercar en aquest blog

dimecres, 2 d’agost del 2017

LES TROBALLES DE LA VALÈNCIA ROMANA I GÒTICA EN ELS FONAMENTS DE LA CATEDRAL

Els disset mesos que van durar les obres de restauració i ampliació del museu de la Catedral de València, van permetre el descobriment d’una part del entramat urbà de la València romana datat entre els segles I i II D.C., és a dir, de l'època monàrquica.
Concretament, isqueren a la llum les estructures de tres cases alineades al llarg d'uns 50 metres, què conserven les seues entrades, llindes i dipòsits d'aigua per al subministrament dels seus habitants. 

A més també ha estat descoberta una reixa romana de ferros entrecreuats, i el que sembla ser un cementeri de la mateixa època.
Però això no ha estat tot el que va ser trobat durant aquestes obres.


Perquè es varen trobar també restes òssies que podrien correspondre als orígens d'una de les tretze parròquies fundacionals de la ciutat, la parròquia de Sant Pere, ja desapareguda però que es trobaria annexa a la Catedral. Aquestes restes estarien datades al segle XIII, i serien contemporanis a Jaume I, que va ser qui va dotar econòmicament aquestes tretzes parròquies, la majoria establertes sobre antigues mesquites de la València musulmana, perquè iniciaren el culte cristià a la ciutat.
Però tampoc ací acaba tot. 


Perquè també van ser trobats elements gòtics corresponents als inicis de la Catedral, concretament una columna helicoïdal semblant a les del saló columnari de la Llotja, però més antiga, així com traces de l'antic campanar quadrangular que tenia la Seu abans de ser construït el Miquelet.
I també van eixir la llum restes de l'antiga aula capitular del segle XIV i d'un atri o claustre construït en l'època en què la torre del Miquelet encara no estava integrada dins el conjunt catedralici.

Vos deixe l'enllaç a la notícia que va aparèixer a la publicació de l'Arquebisbat de València "Paraula", on podreu llegir l'article complet i veure algunes fotografies de les restes trobades: 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars