Cercar en aquest blog

dimecres, 2 d’agost del 2017

EL MERCAT CENTRAL DE VALÈNCIA, ASSENYALAT COM UN DELS MES BELLS DEL MÓN

Fa un temps la publicació digital de la BBC, la prestigiosa cadena pública de ràdio, televisió i internet del Regne Unit, publicava en la seua secció de "Cultura" un interessant article en què assenyalava quins eren, al seu parer, els mercats més bells del món.

A la llista havien dos mercats nord-americans (El Gran Central Market de Los Angeles, construït el 1917, i el Pike Place Market de Seattle, de 1907). Un d'Orient mitjà, que jo personalment vaig tindre ocasió de visitar fa uns anys, l'Al-Madina Souq d'Alepo a Síria, un mercat cobert medieval de l'any 1450, una joia històrica ara parcialment destruïda pel conflcite bèl·lic que afecta actualment a aquest país. I tres mercats europeus: el Marché La Chapelle de París, el Laurens Market de Rotterdam i la nostra joia modernista, el Mercat Central de València.

Vaig a traduir a continuació de l'anglès el contingut que l'article dedica al nostre meravellosos mercat:
“ (...) Això no es pot dir del Mercat Central de València, una apoteosi de mercat cobert com una obra d'art urbà. Feliçment, el menjar a la venda en aquest exquisit edifici construït en estil Art Nouveau espanyol, és tan deliciós com tota l'arquitectura que li envolta. Dissenyat pels arquitectes catalans Francesc Guàrdia i Alejandro Soler, el mercat, amb les seues espectaculars cúpules, la ceràmica plena de colors, els mosaics i les vidrieres, es va acabar de construir el 1928. Actualment compta amb un miler de llocs on es pot gaudir d’esplèndid menjar. Aquells que compren en els supermercats només poden quedar meravellats, i menjar admirats; això és el que pot ser el menjar fresc, i és per a tothom, tots els dies i sense cost addicional”.


Vos deixe l’enllaç a l’article, per si vos abelleix llegir-lo complet en anglès: http://www.bbc.com/culture/story/20150201-worlds-most-beautiful-markets?ocid=ww.social.link.facebook







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars