Cercar en aquest blog

dimecres, 2 d’agost del 2017

LA “PLAZA DEL MIGUELETE” EN EL RECORD

Si passegem per davant de la porta barroca de la Catedral de València, i ens fixem bé en la paret que fa cantonada entre la Plaça de la Reina i el Carrer dels brodadors, potser ens sorprendrà veure una antiga placa que assenyalava la ubicació d'una plaça ja inexistent: la “Plaza del Miguelete”.
Una plaça que València va tindre durant molts segles, situada just al costat de la torre del Miquelet, i que quan els edificis que existien en l'espai que ara ocupa l'actual Plaça de la Reina van ser enderrocats, va desaparèixer també amb ells.
L'actual Plaça de la Reina, tal com la coneixem en la seua configuració actual, va ser inaugurada oficialment durant les falles de l'any 1970.


Hi adjunte una fotografia de la paret en què es pot observar aquesta curiosa placa, i una altra on indique la seua ubicació en una fotografia antiga. Adjunte també a l'apunt un plànol de la ciutat de l’any 1704 del Pare Tosca on s’hi pot veure la ubicació i el nom de l'antiga "Plaza del Miguelete" de la que ja només ens queda la seua placa en el record:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars