Cercar en aquest blog

dimecres, 2 d’agost del 2017

DOCUMENTAL SOBRE LA CERAMO, LA HISTÒRICA FÀBRICA DE REFLEX DAURAT DE VALÈNCIA

En apunts anteriors havia parlat de La Ceramo, la històrica fàbrica situada al barri de Benicalap de València, un referent patrimonial per la seua característica portada d'estil neomudejar, feta en homenatge a la seua ceràmica de reflex metàl·lic inspirada en tècniques musulmanes.
Una ceràmica que va vestir els principals edificis del Cap i Casal, i que va arribar fins i tot a estar de moda a diversos països europeus a les darreries del segle XIX i primeres dècades del XX.
Ara, després de romandre durant 23 anys tancada, La Ceramo tornarà a obrir les seues portes, però encara no sabem encara quan.

En aquest apunt vull presentar-vos una magnífic documental estrenat fa poc de tems, produït per BUHO FILMS, en què se'ns relata la història d'aquesta fabrica valenciana des dels seus orígens fins a l'actualitat. 

Una història rica i esplendorosa, plena d'originalitat, esforç, treball i sacrifici.
Podem veure en el documental com d'aquesta fàbrica de Benicalap va eixir la ceràmica que adorna edificis tan emblemàtics com ara el Mercat Central, el Mercat de Colom, el Mercat d’Abastos, l'Estació del Nord, la Finca Roja, els Tinglats del Port, els Jardins de Monforte, les cobertes de les cúpules de l'Ajuntament i altres més. I això va ser possible perquè aquesta ceràmica artesana, tan refinada i tan característica, era molt apreciada pels millors arquitectes modernistes valencians d'aquella època, com ara Mora, Ribes, Goerlich, Lucas Garcia Cardona i altres.


Ací teniu l'enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=Y068piEZhIA&feature=youtu.be
Vos recomane el seu visionat. Gaudiu-lo!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars