Cercar en aquest blog

dimarts, 1 d’agost del 2017

"EL BRILLO DE LA CERAMO". UN RELAT DE LA HISTÒRICA FÀBRICA DE MAJÒLICA DE REFLEX METÀL.LIC.

"El brillo de la Ceramo" es un conjunt de quatre documentals sobre la Ceramo, la històrica fàbrica de ceràmica que va posar a València en el mapa fa més de 100 anys.
La sèrie està orientada a explicar la història sobre la tècnica del reflex metàl·lic, l'empremta de la seua producció ceràmica en els edificis eclèctics i modernistes de València, els testimonis vius de la gent que va treballar allà i la tasca de les associacions per instar a la seua recuperació i integració en la vida de Benicalap, el seu barri.

La seua ceràmica de reflex metàl·lic, hereva de les tècniques emprades pels musulmans i única en aquells moments, va vestir els edificis més nobles del modernisme valencià, com ara el Mercat Central, el Mercat de Colom, L’Estació del Nord o les cúpules de l'Ajuntament de València, entre altres edificis rellevants de la ciutat.


"El brillo de la Ceramo” pretén posar en valor aquesta emblemàtica fàbrica, gràcies al treball fet per diferents col·lectius, com ara CaminArt, la Asociación de Patrimonio Industrial Valenciano (APIVA) y Círculo por la Defensa y Difusión del Patrimonio.


Ací teniu els enllaços als quatre capítols de “El brillo de la Ceramo”. Gaudiu-los!:
Capitol 1: https://www.youtube.com/watch?v=DFAdZqSXmBs
Capítol 2: https://www.youtube.com/watch?v=95_5EIcR_R0
Capítol 3: https://www.youtube.com/watch?v=xCebkzYzgwo
Capítol 4: https://www.youtube.com/watch?v=k99h6YHXQqM



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars