Cercar en aquest blog

dimarts, 1 d’agost del 2017

CAYETANO BORSO DI CARMINATI: EL MINIMALISME EN L’ARQUITECTURA RACIONALISTA A VALÈNCIA DURANT LA II REPÚBLICA ESPANYOLA.

Cayetano Borso di Carminati va ser un dels principals arquitectes que van construir a València durant la primera meitat del segle XX.
Però, qui va ser aquest arquitecte? 

Cayetano Borso va nàixer a València en una família acomodada. Es va titular en arquitectura el 1925 a la prestigiosa Escola d'Arquitectura de Barcelona.

Les seues primeres obres realitzades encara durant l'època de la dictadura de Primo de Rivera tenen un estil decoratiu clàssic, folklòric i casticista, encara que ja combina elements del innovador Art Decó. D'aquesta època és l'edifici industrial de de Bombes Gens, obra seua.

Va entrar a formar part de l'equip d'arquitectes que col.laboren amb Javier Goerlich, llavors arquitecte municipal de València, la qual cosa li va valdre per rebre encàrrecs de projectes a les zones nobles de la ciutat.

Ja en període republicà canvia a un estil arquitectònic racionalista, imperant durant la II República, denotant en els seus edificis l'èmfasi a la utilització de masses i volums escalonats combinats amb terrasses i miradors, tendint al minimalisme. 

En aquest període construeix destacats edificis al centre de València, en què és fàcilment recognoscible el seu estil racionalista lleuger i escalonat.

Durant la guerra va ser empresonat, i durant el règim franquista la seua arquitectura va haver de adaptar-se forçadament a l'estil oficial imperant, el casticisme.


Adjunte a l'apunt fotografies de les seues tres obres més destacades i recognoscibles realitzades durant la II República: l'Edifici Rialto, l'edifici Dasí i l'Edifici Vizcaino. De segur que molts de vosaltres les reconeixereu:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars