Cercar en aquest blog

divendres, 28 de juliol del 2017

LES DOTZE PORTES DE LA MURALLA GÒTICA DE VALÈNCIA.

En un apunt anterior havia parlat de les dimensions que tenia la muralla cristiana de València a través de l’emprenta que la mateixa havia deixat sobre una de les dues úniques portes que sobrevisqueren al seu enderroc fa ara 140 anys, la Porta de Serrans.
Hi comentava que les Portes de Quart i de Serrans van ser preservades de l'enderroc complet de la muralla només per un pur atzar històric, ja que per aquell temps eren utilitzades com a presons. Un fet que les va preservar per a la posteritat i al què hem d'estar profundament agraïts les generacions futures.

No van córrer, però, la mateixa sort la resta de portes de la muralla. Es a dir, els altres dos "Portals Grans": la Porta de Sant Vicent, situada a l'actual plaça de Sant Agustí, i la Porta de la Mar, situada al mateix lloc en què ara es troba la Porta de la Mar de la Plaça Marquès de Estella.


Ni tampoc els altres vuit anomenats "Portals Xics": el Portal dels jueus, el Portal de Russafa, el Portal dels Innocents o de Torrent, el Portal del Coixo, el Portal dels Tints, el Portal Nou o de Sant Josep, el Portal de la Trinitat i la Porta del Real.


Referent a això, vos recomane el visionat d'aquest interessant documental que hi adjunte preparat pels amics de l'associació "Remember València", què recorre totes i cadascuna d'aquestes portes a través dels més de quatre quilòmetres de l'antiga muralla gòtica, bé siga a través de plans, litografies i fotografies antigues, que ens ajuden a conèixer una mica millor com era el traçat d'aquella muralla i com eren aquelles dotze portes d'accés a la València medieval.
Ací teniu l'enllaç. Gaudiu-lo!:
https://www.youtube.com/watch?v=Wt4yWl3WIsY






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars