Cercar en aquest blog

divendres, 28 de juliol del 2017

UNA CURIOSA INSCRIPCIÓ SOBRE LA PORTA DE L'AJUNTAMENT

Quan passem pel carrer de la Sang de valència, si ens fixem amb atenció en la part superior de la porta d'estil neoclàssic de l'ajuntament que recau al dit carrer observarem un bell blasó de pedra i una curiosa inscripció que fa al·lusió a l'ensenyament gratuït de xiquetes.

La raó no és una altra mes que l'ajuntament de València va ser traslladat en l'any 1854 des de la seua antiga ubicació en els actuals jardins del Palau de la Generalitat fins a l’indret on es troba a hores d’ara, sobre un edifici ja existent què era un establiment conegut com la Casa de l'Ensenyament, que havia estat fundada l'any 1756 per l'arquebisbe Mayoral com a col·legi gratuït de xiquetes pobres, que és el que es pot llegir en l’esmentada inscripció feta al costat del blasó (que és el del mateix Arquebisbe), que adjunte a l'apunt.

La construcció de la façana i la porta principal del ajuntament, la que dóna a la plaça, es va iniciar el 1906, i fins que va ser acabada la porta principal d'accés a l'ajuntament era la porta de l’antic col.legi de xiquetes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars