Cercar en aquest blog

dilluns, 24 de juliol del 2017

QUAN L'EMPERADRIU SISSI VA VISITAR LA FÀBRICA DE LA CERAMO

Una història sense dubte molt poc coneguda és la de què la famosa emperadriu Elizabeth, coneguda popularment arreu del món com Sissi, esposa de l'emperador Francesc Josep d'Àustria-Hongria, va passar els últims dies de l'any 1892 a València, en un viatge d'incògnit en què no va acceptar rebre a les autoritats de la ciutat i es va dedicar a fer passeigs solitaris, visites turístiques i compres d'objectes típics de València. Pel que sembla la seua obsessió només era una: passar inadvertida i amagar la seua fama d'emperadriu.

L'emperadriu va arribar a València el 28 de desembre de 1892 a un vaixell que va atracar a la dàrsena del seu port. Com he comentat, va passar uns dies a la ciutat visitant els seus monuments i comprant artesania típica valenciana. I un dels llocs que va visitar personalment va ser precisament la nostra fàbrica de La Ceramo, confirmant així la gran fama que tenia la seua ceràmica daurada, sense dubtes única arreu d'Europa.
Sissi va comprar en ella diversos productes que s'en va emportar amb ella al Castell de Hofburg en Viena, on vivia. De segur que encara romanen allà, fent més universal si cau la ceràmica que fabricava La Ceramo de Benicalap.


Fotos adjuntes: La Ceramo, l'emperadriu Sissi i el Palau de Hofburg:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars