Cercar en aquest blog

dilluns, 24 de juliol del 2017

EL PRIMER GRATACELS DE VALÈNCIA

Durant segles el "skyline" de València va tindre un protagonista principal: la torre del Miquelet que amb els seus quasi 51 metres d'altura (sense considerar la seua espadanya) va marcar durant cinc-cents anys el sostre del Cap i Casal.

Però l'any 1931 es va acabar de construir el primer edifici a la ciutat que superaria en alçada a la nostra magnífica torre gòtica. Aquest edifici, què de segur coneixereu ben bé tots per la seua posició i el seu port tan característic, es troba just a la cantonada de la plaça de l'Ajuntament, fent xamfrà amb l'avinguda de Maria Cristina i el carrer de Sant Vicent.
Va ser projectat per l'arquitecte valencià Francesc Almenar, i probablement molts sabreu que se li coneix amb el nom d'”Edifici dels Soterranis” per albergar un establiment comercial anomenat Gran Magatzem Els Soterranis, propietat de Luis Feliu Ferrando. Encara que des de la seua construcció se l'ha conegut molt més popularment amb un altre nom, "la Casa del Porquer", perquè el seu propietari José Martí Hernández fou un empresari dedicat a la cria de porcs.

Adjunte a l'apunt una fotografia d'aquest edifici, i també una altra ben curiosa pressa durant la seua construcció, en què apareix amb el seu "rival" en alçada, el Miquelet, en aquell moment les dues construccions més altes de València.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars