Cercar en aquest blog

dijous, 20 de juliol del 2017

UNS XICOTETS CRÀTERS A LA FAÇANA DE LA PLAÇA DE LA REINA DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA

Quan passeu per la façana de la Catedral de València que dona la Plaça de la Reina, fixeu-vos-hi be en el mur exterior que tanca la seua porta barroca. 
Allà trobareu algunes estranyes marques semblants a cràters produïts per impactes de metralla de bombes.
En aquestes fotografies he assenyalat amb un cercle roig la seua localització, i el seu aspecte:




També les podreu trobar, potser amb més visibilitat, en el mur que tanca la porta barroca de la catedral. Podeu veure-ho en aquestes fotografies:



Aqueixes estranyes marques van ser produïdes per impactes de metralla d'una bomba caiguda durant la Guerra civil espanyola:


Aquella bomba va caure just al costat d’un tramvia que en aquell moment circulava per la que era l'antiga plaça del Micalet (aleshores no existia l'actual plaça de la Reina, tal com la coneixem hui en dia), causant nombroses víctimes mortals entre els passatgers del tramvia i els vianants que en aquell moment passaven per allà.

L'objectiu del bombardeig no era altre més que la pròpia torre del Miquelet, esdevinguda per al bàndol de Franco en un objectiu estratègic que calia enderrocar, ja que en el seu cim s'havia instal·lat un fono-receptor des del qual s'alertava a tota la ciutat de la proximitat de l'aviació alemanya o italiana quan venien a bombardejar la ciutat.
Ací teniu la fotografia que Finezas va fer d'aquell tramvia en què va impactar la bomba:


En el plànol de la ciutat que hi adjunte podeu veure el lloc exacte on va impactar la bomba. La plaça de la Reina no existia encara en aquella època.
La fotografia que hi adjunte a continuació està presa des del mateix indret que ho va fer Finezas:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars