Cercar en aquest blog

dijous, 20 de juliol del 2017

L’ANTIC ESCUT DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA

Quan entreu a la Catedral de València per la porta gòtica, l’anomenada Porta dels Apòstols, fixeu-vos-hi bé en el brancal dret pegat a la mateixa porta. Hi podreu observar una bella representació del què va ser el primer escut que va tindre la ciutat de València: una ciutat emmurallada sobre les ones d'un riu o un mar, al·ludint al seu emplaçament. Aquesta representació de mitjans del segle XIV.

Després del pas de la ciutat de València a mans de cristians arran de la seua conquesta als musulmans l'any 1238, el Consell municipal va haver de voler dotar-la d'un escut propi, un distintiu que la singularitzara de la resta de poblacions importants de la seua època.
No es coneix amb exactitud l’origen d'aquest escut, ni tampoc tenim una idea clara sobre la seua simbologia, d'altra banda fàcil d'imaginar, però sí es conserven algunes de les seues primeres manifestacions a partir del segle XIV, tant reproduït en segells de placa a la documentació de alguna institució municipal, com esculpit en pedra, com és el cas d'aquest de la porta gòtica de la Catedral de València

Adjunte a l'apunt un parell de fotografies, on hi he assenyalat amb una fletxa roja el lloc on podeu trobar aquest escut a la porta gòtica de la Catedral.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars