Cercar en aquest blog

dijous, 20 de juliol del 2017

UNES ESTRANYES MARQUES A LA PORTA DE L'ALMOINA DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA.

Quan passeu per la Porta romànica de la Catedral de València (l’anomenada porta de l'Almoina), fixeu-vos en la seua part inferior dreta. Hi observareu unes estranyes marques paral·leles en la pedra que, per la seua simetria i aparença, no poden ser atribuïdes a l'erosió natural pròpia del pas del temps.

La marques van ser fetes a posta amb un instrument més dur que la pròpia pedra amb la que va ser construïda la porta. No se sap a ciència certa el seu origen, però es creu que podrien haver sigut realitzades pels botxins de la inquisició medieval, els quals aprofitaven la pedra calcària de la porta de la Catedral per esmolar els talls de les seues destrals. Allà, davant de la porta romànica, sembla que eren executats els nobles valencians que havien sigut condemnats a mort pel Tribunal del Sant Ofici, tallant-los el cap amb una destral.

Realitat o ficció, aquestes misterioses marques ens parlen de enigmàtics esdeveniments succeïts fa segles davant la porta de l'Almoina de la Catedral de València.

Hi adjunte un parell de fotografies, on hi he assenyalat amb una fletxa roja la posició d'aquestes marques per a que pugau localitzar-les amb facilitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars