Cercar en aquest blog

diumenge, 30 de juliol del 2017

UNA TORRE DE LA MURALLA ISLÀMICA DE VALÈNCIA EN UN FORN DE PA

En un apunt anterior vos havia parlat d'un fragment de la muralla musulmana de València localitzat a l'interior d'una tenda de tatuatges situada a la plaça dels Furs.

Quan va ser construïda la muralla cristiana de València al segle XIV, molts dels trams de l'antiga muralla defensiva de Balansiya (nom que rebia la València islàmica) van ser poc a poc destruïts amb el pas del anys per obrir la ciutat cap a la nova muralla construïda, però no obstant això molts van passar a integrar-se en les cases dels habitants de la ciutat. Gràcies a això avui en dia encara podem admirar alguns llenços d'una de les muralles més belles i robustes d'Al-Ansalus.

Seguint el traçat que vam assenyalar en aquell anterior, després de travessar l'interior de les finques situades al costat oest de la plaça dels Furs, la muralla s'encaminava cap al carrer Roteros, el qual creuava per seguir el traçat quasi exacte del carrer Palomino, en què podem trobar diversos restes integrats en les cases i de les què parlaré en futurs apunts.
Un d'aquestes restes, sense dubte el més visitable de tots ells d'aquesta zona, se situa a l'interior d'un forn de pa que es troba a la cantonada dels carrers Roteros i Palomino. És el forn-pastisseria Montaner.





El forn-pastisseria Montaner és un establiment centenari, reconegut per la qualitat dels seus productes i per tindre integrada en la seua estructura una torre de la muralla islàmica i un tram de 8 metres de la mateixa, que fan de paret amb el carrer Palomino.

Adjunte a l’apunt fotografies del seu exterior, en què s'aprecia un tram del llenç de la muralla, i del seu interior, en el qual s'observa la torre i el llenç de la mateixa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars