Cercar en aquest blog

diumenge, 30 de juliol del 2017

LA CURIOSA HISTÒRIA DE LES ESTÀTUES DE SANT VICENT FERRER I DE SANT VICENT MÀRTIR A VALÈNCIA

“De creus cap a dins”. Cada 22 de gener, es commemora a la ciutat de València la festivitat del seu patró, San Vicent Màrtir. Ell i Sant Vicent Ferrer són els dos patrons actuals que tenen el Cap i Casal i l’antic Regne de València, respectivament.
De segur que molts de vosaltres sabeu que ambdós personatges tenen dues estàtues rellevants a València.

La de Sant Vicent Màrtir la trobarem sobre un pedestal quan passem per la plaça d'Espanya, en un jardínet existent prop de la cantonada amb el carrer precisament de Sant Vicent. La seua proximitat a l'església de Sant Vicent de la Roqueta, lloc on van estar les seues restes després de patir martiri i on van ser venerats durant segles, va ser la raó per ser ubicada en aquest lloc.
Sobre el seu pedestal una inscripció ens diu: "VALENCIA AGRADECIDA / A SV PATRONO / SAN VICENTE MARTIR / EN LA PESTE DE / MDCLXXVII / RESTAURADA E INSTALADA / DE NVEVO EN / MCMLX.”.


I la de Sant Vicent Ferrer la podem trobar també sobre un altre pedestal a la Plaça de Tetuan, enfront de l'actual edifici de Bancaixa.
Sobre aquest pedestal hi ha una inscripció que diu: "Valencia agradecida a la protección dispensada a la ciudad por San Vicente Ferrer en el año MDCLXXXVII. Emplazamiento y restauración en MCMLX".
La seua ubicació en aquest lloc obeeix al fet que en les rodalies es troba la seua casa natal (al carrer del Pouet de Sant Vicent) i el Convent de Sant Domènech, del què va ser prior el sant.


Hi adjunte les fotografies d'ambdues estàtues. La de l’esquerra és la de Vicent Màrtir, i la de la dreta la de Vicent Ferrer:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars