Cercar en aquest blog

diumenge, 30 de juliol del 2017

LA PRIMERA GRAN NEVADA FILMADA SOBRE VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors d'aquest mes de gener vos havia anat informat de diversos aniversaris que es complien d'algunes històriques nevades que havien caigut sobre la nostra ciutat.

El periòdic Las Provincias publicà fa un temps en la seua versió digital un interessant document històric, el que pot ser la pel·lícula més antiga que recull la caiguda d'una copiosa nevada sobre València, concretament la del 4 de gener de 1929, fa ara 87 anys.
La pel·lícula va ser gravada des d'un terrat i des de la finestra del despatx del Consolat de Costa Rica a València, situat llavors a la Gran Via Germanies número 51, observant-se en ella l'aspecte de la mateixa Gran Via i dels carrers propers.

Històricament hi ha documentades bastants dates en què la neu va caure i va quallar sobre València, algunes d'elles durant la primera meitat del segle passat.
No obstant això, des de la darrera gran nevada de gener de 1960 fins a la actualitat, la neu, tot i haver fet la seua aparició sobre València en diverses ocasions més, no ha arribat mai més a quallar de la manera que ho feia abans.
Potser una conseqüència més del canvi climàtic que estem patint.

Ací teniu l'enllaç: http://www.lasprovincias.es/valencia-ciudad/201601/20/nevada-cayo-valencia-1929-20160120104058.html
Gaudiu de la pel·lícula, paga la pena veure-la!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars