Cercar en aquest blog

dissabte, 22 de juliol del 2017

VALÈNCIA DES DE L'AIRE EN 1863

Vull parlar-vos de l'excel.lent litografia de la ciutat de València que figura como fons d'imatge d'aquest bloc, i que també encapçala la pàgina temàtica de Facebook "Passejant València amb ulls curiosos": https://www.facebook.com/Passejant-Val%C3%A8ncia-amb-ulls-curiosos-876427839107807/timeline/

En 1863, Alfred Guesdon, nascut a Nantes el 1808, arquitecte, gravador i litògraf francès, és l'autor d'aquesta espectacular vista de València feta poc abans d'enderrocar-se la seua muralla gòtica. 
Es diu que per aconseguir fer aquesta litografia va pujar en globus aerostàtic juntament amb el fotògraf i aeronauta gal·lès Charles Cilfford. Probablement van ser necessàries diverses ascensions per realitzar fotografies de la ciutat des de diferents punts. Malgrat què algunes vegades les fotos van eixir lleugerament borroses, van servir per realitzar un detallat i precís dibuix sobre el què es va plasmar aquesta bella i interessant litografia. 

Guesdon va ser molt conegut (i reconegut) precisament per les espectaculars litografies aèries que va fer de diverses ciutats europees a mitjans del segle XIX, què va publicar a la revista La Illustration, Journal Universel de París. 


A Espanya, a banda d'aquesta de València, va fer-ne altres deu més, com ara Toledo, Cádiz, Sevilla, San Sebastián, Barcelona, Madrid, Alacant, Valladolid, Burgos i Segovia, què desprès va publicar en un espectacular àlbum de litografies.

Ací teniu la litografia:




I un detall de la zona de les Torres de Quart:



Però no va ser l'única. Va fer-ne també una altra des de la part Est de la ciutat. 
Ací la teniu, magnífica com l'anterior:


Gaudiu-les!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars