Cercar en aquest blog

dissabte, 22 de juliol del 2017

UN VALENCIÀ A LA LLUNA

Segur que a molts de vosaltres vos sonarà el nom del carrer Jerónimo Muñoz. 
És un carrer que dóna a l'avinguda de Perez Galdós, i a la qual segur que molts de vosaltres heu anat alguna volta per la quantitat de cases de reconeixement mèdic que hi ha per traure o renovar el carnet de conduir.

Però probablement alguns no sabreu que Jerónimo Muñoz és l'únic personatge valencià que dóna nom a un accident geològic a la Lluna, en concret a una depressió lunar.





Jerónimo Muñoz va nàixer a València l'any 1520, i va estudiar a la nostra Universitat. 
Després de completar els seus estudis, va viatjar diversos anys per Europa, i després de tornar a València va desenvolupar una intensa activitat didàctica i científica, tant a València com a Salamanca, què va quedar reflectida en diverses obres que va publicar sobre matemàtiques i astronomia, així com moltes altres que van quedar manuscrites.

Va realitzar un importantíssim estudi d’una estrela nova que va aparèixer al cel el 1572, i per aquells anys va establir una intensa relació amb importants astrònoms de l'època com Tycho Brahe, considerat el més gran observador del cel existent en el període anterior a la invenció del telescopi.
I va ser precisament el seu gran prestigi com a destacat astrònom del segle XVI el que li va valdre per ser reconegut amb aquest mèrit. Va morir a Salamanca en 1591.
Sense dubte un orgull per a tots els valencians!

Foto adjunta: A petició del rei Felipe II, Jerónimo Muñoz va publicar aquest llibre: Llibre del nou cometa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars