Cercar en aquest blog

dilluns, 31 de juliol del 2017

LA VALÈNCIA DERRUÏDA QUE NI PASSEJANT AMB ULLS CURIOSOS TORNAREM A VEURE

Fa unes setmanes vaig començar a publicar una sèrie d'apunts en què vull mostrar l'immens patrimoni arquitectònic i artístic que, malauradament i per diferents raons, ha estat destruït a València al llarg del temps.

Un patrimoni irrecuperable que ha estat fet desaparèixer per la ignorància dels governants de la ciutat o per l'avarícia d’alguns que van traure rèdit econòmic particular amb la destrucció d'edificis històrics o artístics que formaven part de l'acerb cultural i arquitectònic dels valencians.

Sense dubte un dels atemptats a la vista més notables que té la nostra ciutat es troba situat a la seua plaça més important, l’actual Plaça de l'Ajuntament. Es tracta de l'edifici Eurotodo, que fa cantonada amb el carrer Barques. Un horrible edifici de façana d'acer i vidre que va ser alçat en la dècada de 1960 a costa del que llavors era l'Hotel-fonda Espanya, un bonic edifici modernista construït l'any 1899.


Vos hi adjunte un parell de vistes aèries de la plaça presses amb la mateixa perspectiva, una antiga i una altra moderna, on s’hi pot apreciar aquesta aberració arquitectònica comesa al centre neuràlgic de València:





Què passaria si poguerem fer una reconstrucció virtual adaptada de l'antiga fonda Europa, a la plaça actual?
Probablement el seu aspecte seria aproximadament com el que mostre a continuació. 
Sense dubte, molt més digne que l'actual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars