Cercar en aquest blog

dilluns, 31 de juliol del 2017

FOTOGRAFIES DE SANT NICOLAU: UNA MERAVELLA DE FRESCOS BARROCS SOBRE CREUERIA GÒTICA

En l'apunt anterior ja vos havia parlat de la restauració dels frescos de l'església de Sant Nicolau, la que es coneix com la Capella Sixtina valenciana.
En aquest apunt només volia compartir amb tots els amics de Passejant València... unes quantes fotografies que vaig prendre allà fa un temps amb el meu mòbil:






Antonio Palomino va se qui va fer el disseny dels frescos de l'església de Sant Nicolau. En ells va voler narrar històries i al·legories referides a les vides de Sant Nicolau i de Sant Pere Màrtir. 
Aquestes històries les va descriure extensament en el capítol setè del seu llibre "Museo pictórico y escala óptica", on narra fil per randa les escenes dels frescos de l’església. 
Vos recomane la seua lectura per comprendre-les i així poder gaudir-les millor.



Si bé el disseny de la composició la va fer Antonio Palomino, la seua fantàstica execució va ser realitzada per Dionís Vidal.
Altres frescos de Dionís els podem admirar a València a les esglésies de Sant Bartomeu, a la de la Nostra Senyora del Remei i a la parròquia de la Mare de Déu de Campanar.
Dionís Vidal va morir a Tortosa el 1719, mentre es trobava pintant els frescos de la capella de la Mare de Déu de la Cinta de la Catedral de Tortosa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars