Cercar en aquest blog

dijous, 7 de setembre del 2017

UN RECORREGUT PER LA VALÈNCIA DE JAVIER GOERLICH.

En els apunts anteriors havia parlat de l'anterior disseny que va tindre la plaça de l'Ajuntament de València, en concret el de la "tortada" dissenyada per Javier Goerlich, abans que fora remodelada en els anys 1960 per adoptar un disseny semblant al que presenta a hores d’ara.



Parlar de Javier Goerlich és parlar de l'evolució arquitectònica i urbanística que va tindre la València del segle XX. El seu llegat en la imatge i el traçat de la ciutat al llarg de més 50 anys és immens. És quasi impossible passejar per la València de Ciutat Vella o la de l'Eixample sense passar per la porta d'algun habitatge seu. Més de sis-cents edificis i algunes de les reformes urbanes més importants que s'han fet a la ciutat porten la seua empremta. La faç de València sense Javier Goerlich seria, sense cap dubte, diferent a la que és ara.







Vos recomane el visionat d'un documental de poc més de cinc minuts de durada, que fa un recorregut per algunes de les obres més importants de Goerlich. Per edificis i construccions que amb total seguretat vos seran familiars per haver-los vist en nombroses ocasions en passejar per la ciutat, però de les que potser desconeixíeu el seu autor. Ara ja ho sabeu: Javier Goerlich.

Vos adjunte l'enllaç a aquest interessant documental: https://www.youtube.com/watch?v=YKUVu4UO1Ww&feature=share
Gaudiu-lo!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

L'ANY EN QUÈ EL SORTEIG DE LA LOTERIA DE NADAL ES VA FER A VALÈNCIA

En alguns apunts anteriors havia parlat del 80é. aniversari de València com a capital de la II República espanyola. Al novembre de 1936 tot...

Entrades populars